luni, 30 aprilie 2012

Un trai confortabil cu ajutorul aerului conditionat

Natura inconjuratoare nu a fost creata pentru a oferi omului conditii de trai confortabile, acesta e un fapt sigur. De aceea, mai ales in zonele temperate, acolo unde iarna si vara sunt anotimpuri extreme, omul a trebuit sa se gandeasca la felul in care un sistem de aer conditionat poate sa-l ajute sa duca o viata mai confortabila si mai sanatoasa. Frigul noptilor de iarna si caldura innabusitoare a zilelor de vara nu mai poate fi tratata ca pana acum, cu ajutorul mai multor ventilatoare sau paturi, o metoda traditionala cam depasita pentru vremurile noastre. In plus, omul comod al zilelor noastre isi doreste, mai mult decat oricand, confortul si linistea, necesare traiului sau si evolutiei sale intelectuale. O casa care nu este dotata cu aer conditionat practic nu mai este acea casa ideala la care cu totii visam.

Aparatele si instalatiile de aer conditionat si de incalzire au nu doar misiunea de a racori sau de a incalzi atmosfera din casa ci se ocupa si cu purificarea aerului cu ajutorul filtrelor. Conductele cu care sunt prevazute aceste aparate reusesc sa ofere o incalzire sau racorire constanta a temperaturii din casa, deoarece acestea pot ajunge in orice zona sau colt locuibil. Pentru o temperatura mentinuta optim in interiorul caminului sau si pentru a-si proteja sanatatea si confortul, omul are mare nevoie de folosirea aparatelor de incalzire si aer conditionat. Acestea reprezinta raspunsul cel mai adecvat la temperaturile extreme cu care ne confruntam adesea. Pana si stramosii nostri romani recurgeau, inca din timpuri stravechi, la incalzirea locuintelor si a bailor publice printr-un sistem de conducte. Podeaua era in acel moment ridicata pe niste piloni si astfel, spatiul dintre ea si suprafata pamantului era umplut cu abur, iar respectivele locatii erau incalzite fara a fi poluat aerul din interior. Ingenios, nu-i asa?

Revenind la zilele noastre, sistemele de ventilatie si aer conditionat sunt cele mai bune pentru a crea in interiorul locuintelor atmosfera dorita. Aceste sisteme centrale pot fi pozitionate si in afara casei, ele fiind doar conectate la conductele care dirijeaza aerul racit sau incalzit, dupa preferinte, in interiorul incaperilor. Nevoile noastre de confort sunt astfel servite in cel mai inalt grad. Practic, ce face instalatia de aer conditionat? Ea absoarbe aerul pentru a-l raci si ulterior, cu ajutorul ventilatoarelor, il propulseaza prin conducte si de acolo in camerele noastre. Fireste, uzul indelungat al acestor sisteme de aer conditionat duce la murdarirea conductelor cu praf si diverse reziduri biologice (de exemplu gandacii morti). Aceste mizerii duc la functionarea incorecta a conductelor respective si la formarea mucegaiului. Din acest motiv este recomandata purificarea si curatirea acestor conducte macar o data pe an. Doar in acest mod veti avea parte garantat de o buna si corecta functionare a acestor echipamente de incalzire si racire a aerului. Pentru a efectua curatirea conductelor este bine sa apelati la o firma specializata in lucrari de gen, si sa nu va apucati dvs. singur sa incercati astfel de operatiuni complexe si minutioase. Firmele specializate in producerea si vanzarea aparatelor de aer conditionat ofera de obicei si servicii de service, incluse partial in pretul echipamentelor sau cu un pret separat, insa de obicei unul moderat si adaptat marimii casei in care sunt prezente conductele. Prin efectuarea acestor purificari, instalatia de aer conditionat nu numai ca va functiona la parametri maximi dar va functiona eficient si din punct de vedere energetic, producand un aer de calitate, un aer curat pentru plamanii celor care isi duc traiul in casa respectiva.


Tags: aer conditionat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu