E drept ca in Romania nu sunt prea multe carnavaluri, deci daca ai ocazia sa te prezinti la un asemenea eveniment, ar fi foarte indicat sa ai un costum de carnaval iesit din comun. Pana la urma, aceste costume sunt sarea si piperul carnavalurilor, pe langa dans, muzica si voie buna, asa ca daca ai de gand sa mergi la un carnaval, pregatirea costumului poate sa inceapa cu multe luni in avans. Cand vine vorba de costume de carnaval, nu exista prea multe reguli de care trebui sa tii cont. Pana la urma, croirea unui asemenea costum tine de creativitatea fiecaruia si de ceea ce te face sa te simti bine. Carnavalurile sunt festivitati ale desfraului si excesului, prin urmare si costumul tau ar trebui sa reflecte aceasta atitudine de maxima orientare spre recreere, jovialitate si culoare. costumele de carnaval sunt de obicei exagerari ale unor vestminte comune, de exemplu cele purtate de autoritati publice, dar pot fi si inspirate din regnul animal, mai ales din randul speciilor de pasari, care au fost mereu asociate cu un anumit tip de exuberanta dansanta. In aceste conditii, exista totusi niste modele pe care le poti urma, precum si niste recomandari generale legate de modul in care un costum de carnaval poate fi realizat. Pentru a gasi cele mai bune material necesare pentru a ti-l construi, e recomandat sa cauti un magazin de inchirieri costume carnaval, unde, pe langa accesorii si materiale, vei putea primi si sfaturi destul de valoroase de la oameni care au ca profesie aceasta activitate.
Un costum trebuie sa fie comod: costumele de carnaval sunt facute pentru dansuri, alergare, miscare- imagineaza-ti cum ar fi daca acest costum ar fi incomod si nu ai putea misca in el. Prin urmare, alege materiale lejere, care nu irita pielea si chiar adauga macar jumatate de numar peste dimensiunile tale pentru a avea loc “de manevra”. Un costum cu baza din bumbac e mereu o idee buna, pentru ca cele din material sintetic s-ar putea dovedi foarte neplacute dupa cateva ore de dans.
Un costum trebuie sa fie usor de transportat: Chiar daca ai multe paiete si elemente pe costum, acesta trebuie sa fie usor de transportat. Cu putina atentie, acesta trebuie sa fie usor de impaturat sau, oricum, plasat intr-o cutie de transport. Elementele extra de pe costum trebuie sa fie detasabile si e ideal sa ai o cutie sau, mai simplu, o punga si pentru ele.
Cum sa construiesti, acasa, un costum de carnaval: Daca folosesti un costum de baie ca baza pentru acest costum, primul pas e sa pui un adeziv pe costumul de baie astfel incat sa poti aseza apoi elemente decorative. O solutie mereu simpla e sa acoperi baza cu mici banuti de aur (care sunt de obicei din hartie colorata sau plastic aurit), care vor produce un efect reflectorizant. Pentru ceva mai complex, aseaza mici fasii cu material adeziv pe slip si sutien, iar pe acestea poti instala paiete, pene si alte tipuri de accesorii. Pentru decoratiunile de cap, cea mai accesibila solutie e sa modifici o palarie sau caciula pe care deja o ai si care poate fi imfrumusetata cu accesorii colorate. Nu ingreuna prea mult o anumita parte a costumului, pentru ca s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta cand dansezi- o parte din costum ar putea cadea!
costume carnaval, costume femei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu